lunes, 2 de noviembre de 2020

EXPERIÈNCIA PRÀCTICA AL TRINQUET DE LA UPV


L'última sessió que realitzem va ser en el trinquet de la UPV, posant en pràctica tot el que havíem aprés anteriorment, tant en classe com en el gimnàs.

Res més entrar em vaig quedar realment impressionada ja que no m'esperava que tinguera aqueixes dimensions. Em va semblar una instal·lació que, a la meua almenys, em va sorprendre gratament i em va donar com una sensació de tranquil·litat, pau i sobretot familiaritat.

Crec que el fet que siga tota blanca fa que regruix tot més i tal vegada semble més gran el que és, però en veure sempre un trinquet en fotos o haver jugat en un xicotet que hi haguera en l'institut, la sorpresa va ser molt major. Comparant-ho amb el futbol que és l'esport que jo practique, va ser com estar jugant en camps regionals i que un dia de sobte arribes a Mestalla. 



Em sembla sorprenent que existisquen aquestes instal·lacions i se'ls done tan poca visibilitat en general. En el meu cas, fins no arribar al Grau Superior d'Activitats Físiques i Esportives, ni m'havien parlat de la Pilota Valenciana en classe, ni havia jugat en cap moment ni havia visitat o fet pràctica en un trinquet. Crec que hauríem d'impulsar més aquest esport i ensenyar-lo en classe, ja que és cultura viva de la nostra terra.


Quant a la sessió, per a mi ha sigut la millor que ens han impartit sobre Pilota. Crec que el fet de tindre la classe dividida en postes la feia molt amena perquè no se't cap a repetitiva i provaves exercicis diferents en cadascuna d'aquestes. Al meu grup en particular ens ha tocat els primers l'activitat més teòrica, on havíem de llegir unes anotacions i dibuixar un camp. Tal vegada si aqueixa haguera sigut l'última ens haguérem quedat una mica més apagats, però pense que és una bona activitat per a conéixer també aqueixes dades i si et toca entre dues activitats pràctiques, serveix com a descans.

Una altra cosa que em va agradar molt va ser que cada posta tinguera escrit en el paper el que anàvem a fer i ens donava, tant diverses opcions per a realitzar l'activitat, com a possibles adaptacions, ja que feia que el joc fora personalitzat segons el grup que passara i com jugaren els seus participants.

En referència al COVID, crec que ha sigut el nostre pitjor enemic en qualsevol part, però en les classes pràctiques l'hem apreciat més de prop. Ens ofegàvem, ens molestava la màscara, se'ns entelaven les ulleres, no podíem tocar-nos, no ens enteníem bé… Crec que ha sigut la pitjor manera d'acabar un curs en el qual ens especialitzàvem en Educació Física i pensàvem que la pràctica anava a ser el nostre dia a dia. Damunt, al no poder compartir espais, la possibilitat d'anar al gimnàs quedava encara més reduïda.


Com bé he dit anteriorment, ha sigut una sessió en la qual he gaudit molt i en la qual millor m'ho he passat. Veig imprescindible que s'aprenga a jugar a la Pilota a l'aula, almenys en alguna de les seues categories, la que millor s'adapte al centre i a la classe. 

Ha sigut una gran i meravellosa pràctica per a donar el fermall a aquest esport.



REFLEXIÓ I AUTOEVALUACIÓ

  Després del viscut i a partir dels dos articles de l'aula virtual que nomene a continuació i que han sigut la base teòrica del bloc. C...